"Thoughts Of The Day"

" seharian mengadap muka bos...kalau bosan, better enjoy life sebelum kena kick kat tempat lain"

Thursday, January 29, 2009

Kolumpo OH Kolumpo...

sesekali bila aku duk mengelamun, teringat aku kat kampung halaman aku..mana aku nak rasa dah keadaan seperti dulu tu..pagi yang tenang, udara bersih, hijau, bahang panas yang membakar ketika aku tidur di tengah hari..peluh bercucuran membasahi badan.Memang aku tak boleh nak lupakan saat-saat macam tu susah nak cari saat-saat macam tu kat bandar yang hebat sangat macam KL ni.Kat sini nak cari repuh pun susah..kalau jumpa pun sikit,itu pun tak true sangat.Kat tengah bando ni lagi la susahnya,kalau ada pun dah abis diaorang trim buat bentuk tulisan la, logo la, bentuk bulat-bulat la, macam-macam.Dah tu, sebulan sekali kena trim,ngalahkan rambut aku..paling kacak pun aku gunting 6 bulan sekali,tak pun setahun sekali..kalau rajin.Kalau kat kampung,aku tu, senang-senang je jumpa ular padang,tapi kat KL ni harami la aku nak jumpa menatang tu kalau tak menjejakkan kaki aku ke zoo..pendek kata kat KL ni memang mewah,macam-macam ade,tapi semua dengan duit la bro..kat KL ni macam-macam perangai kita boleh jumpa..dari yang normal sampai ke tahap paranormal pun ade..memang semua hantu-hantu belaka...nak cari ketenangan jangan harap la.Polusi tak payah cakap la kiri kanan,tu belum kire asap rokok sampoerna aku lagi.Patut pun abg Jamal tak mau duk kat KL ni.Katanya "susah duk kolompo tu..bior keh duduk kampung lagi best,kalau keh nak shopping kasut converse,keh turun la KL..pegi Sogo.." Mail pun sama dia kata,"keh turun KL nak gi beli gadget gitar je,tak pun keh nak nengok konsert.."Ade manusia ni pulok datang KL saje2 nak enjoy,kate nak pegi disko pas tu cuci mata ngorat pompuan pakai skirt pendek dengan baju ketat nampak lurah atas ngan lurah bawah (Tapi jangan harap la nak dapat...).Kat sini aku nak list kan sebab2 ngape KL ni jadi tumpuan manusia :
  1. kerja- Memang datang semata mata sebab nak kerja atau terpaksa bertugas di ibupejabat..
  2. pegi umah sedara - yang ni jenis suka jalan-jalan sama ada nak buang duit atau saje2 nak menyusahkan sedara mara dia.
  3. Shopping - ini biasa dah ni..biasa nya sebab yang mcm ni, diaorg memang dah aim nak beli sesuatu barang tu.lebih2 lagi barang tak sampai kat tempat diaorang.Nanti buleh la nak up sikit ngan kengkawan.
  4. Nengok konsert - sebab yang macam ni memang lagi biasa,pasal kalau nak tengok artis yang bagus2 aku percaya artis tu takkan masuk kampung buat konsert punya.paling2 kuat pun tengok kat funfair takpun masa karnival itu pun artis2 yang yang tak ngam langsung ngan kepala...
  5. belajo - sebab yang ni buleh diterima tapi sesetengah kesnya dah jadi lain pulak, bile dah sampai bando besar ni mula dah ubah matlamat dulu tak romeo tiba tiba je tukar jadi romoe.itu ok lagi,yang tak ok tu boleh dia tukar jadi juliet pulak...ape cerita?
  6. menyambor (angkat dadah)- yang ni memang langsung tak boleh terima..keja giler.Cuba bayang kan dari KL ke lepih tu berapa banyok roadblok nak kena lalu.kang tak pasal2 kena cekup...tak percaya tanya Pipi tu..dah pucat doh muka dia aritu....

banyak lagi sebab2 yang aku nak listkan tapi banyok sangat jadi aku tulis la yang mana aku rasa paling popular.banyak lagi alasan lain yang aku rasa tapi aku dah kelu......

1 comment:

IBU PUSPITA said...


Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI