"Thoughts Of The Day"

" seharian mengadap muka bos...kalau bosan, better enjoy life sebelum kena kick kat tempat lain"

Wednesday, July 1, 2009

Low Yat oh Law Yat

Law Yat? Pasar Seni? Mid Valley? KLCC? Chowkit? Taman Tema Sunway Lagoon? Uptown? Downtown? Danau Kota? Sri Hartamas? Solaris? Kg. Baru? Nasi Ayam Chee Meng?

Nie semua nama-nama gah di persada KL gamaknya lah. Tapi satu je tempat paling gampang buat aku adalah di Plaza Low Yat jalan Bukit Bintang! Malang keliling pinggang aku jer kalau aku masuk tempat nie. Memang dikatakan semua barang yang aku beli kat sini semua macam setan. Tapi aku agak musykil..kenapa aku masih terpanggil nak membeli belah kat sini..Ape komen korang tentang Low Yat?

Sepanjang penyerveyan aku lah, semua kedai sebenarnya jual barang pada kadar harga yang lebih kurang sama. Aku dah find out, rupa2 nya tokeh kat Lowyat nie sebenarnya 2 orang topekong (cina) saje. Ni la share holder the biggest kat Lowyat..Dalam banyak-banyak kedai kat Lowyat nie sebenarnya, adalah anak syarikat kepada kedua-dua taukeh besar nie la..jadi, cuba luorang pikir la...price yang diorang letak tu actually memang exactly lightly is the same price dengan kedai-kedai pesaing yang lain. Cuma, yang bestnya kat sini, theres a lots of item yang kita nak beli boleh find out la kat sini...

Aku bukan ape, kekadang cakap2 salesman Lowyat nie agak mengelirukan aku lah. Ada yang kata ini barang is the best dan very-very cheap la kalau nak di compare kan dengan the others kedai. Tapi bila aku jalan dan survey lagi, ada la pulak mamat salesman yang kata cap lain lagi bugus...memang aku selalu confius bila aku berada kat sini. Atlast, aku selalu buat satu keputusan bodoh tahap selsema babi untuk buy things yang memang worth it if aku beli..but the quality sometimes is the worst! memang shitt lah Lowyat dan sekutu-sekutunya.

The last things yang aku beli is Modem. Macam babi performance dia. memang sumpah seranah aku dah level 28 meningkat main dengan benda modem nie..what the fcuk! Aku tak berani la nak tuduh si salesman yang promote baik punya this kind of modem kat aku...tapi memang dasar mulut busuk la...

Lastly, yang boleh aku ideakan kat korang ialah, theres a lots of other computers, handphone, camera, and other accessories shops out theres yang korang boleh beli...Its not only Low Yat oh Low Yat!

Morale of the story: Berakit-rakit ke hulu berenang-renang ke tepian, survey2 lah tempat lain dulu sebelum luorang buat keputusan terus ke Low Yat!

3 comments:

mie said...

low yatt...memang macam butuh!

iza said...

ooo ye ker.bgs bg tau benda nie...

IBU PUSPITA said...


Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI